Belangrijke verzekeringen voor uw bedrijf

Als ondernemer loopt u risico. De risico's voor uw bedrijf en uzelf wilt u natuurlijk het liefst afdekken. Denk aan brand, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Met de juiste verzekering beperkt u de financiële gevolgen van dergelijk onheil tot een minimum. Verzekeringen voor ondernemers zijn er in alle soorten en maten. Natuurlijk hoeft u als ondernemer niet alle verzekeringen af te sluiten. Sommige verzekeringen zijn voor de ene ondernemer van groot belang en voor de andere ondernemer niet.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering voor zelfstandige ondernemers die de verzekerde (ondernemer) voorziet in een uitkering bij ziekte of invaliditeit. Kort gezegd: u verzekert uw inkomen voor het geval u arbeidsongeschikt raakt. Deze verzekering is er in veel soorten en maten. Afhankelijk van uw eigen financiële situatie kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering kiezen die het beste bij u past.

Aansprakelijkheidsverzekering

Bij de uitoefening van uw bedrijf loopt u risico om fouten te maken. Sommige fouten kunnen onvoorzienbare grote financiële consequenties hebben. En dan hoeft de fout niet eens door uzelf gemaakt te zijn, maar ook uw werknemers of machines kunnen schade aanrichten. Hiervoor kunt u aansprakelijk worden gesteld. Een groot deel van de risico's die u loopt als ondernemer kunt u afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsrechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering dekt bijvoorbeeld advocaatkosten, deurwaarderskosten en proceskosten bij juridische problemen met leveranciers of personeel. Een rechtsbijstandsverzekering dekt de volgende conflicten: conflicten met personeel, conflicten met afnemers die niet willen betalen, conflicten met leveranciers van diensten of met de overheid, conflicten inzake verkeerszaken en conflicten met leveranciers van goederen en diensten.

Verzekeringen voor schade aan uw bedrijfspand

Uw bedrijfspand kan schade oplopen door storm, brand of inbraak. U kunt zich verzekeringen voor schade aan het pand, maar ook voor schade aan computers en elektronica. Hiervoor kunt u verschillende verzekeringen afsluiten zoals een brandverzekering, geldverzekering, glasverzekering, computerverzekering etc.

Vervoer en transport

U kunt de auto van de zaak, bestelauto, heftruck etc. verzekeren met een verzekering voor vervoer.

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering kan u bij calamiteiten beschermen tegen inkomstenverlies. Als bedrijfsprocessen stil komen te staan, kan dat inkomstenverlies tot gevolg hebben. Uw vaste lasten lopen door. De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de gemiste nettowinst en de vaste lasten.

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2023 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |