Echtscheiding aanvragen

Bent u samen met uw partner aan het overwegen om uit elkaar te gaan? Of overweegt u zelf een echtscheiding aan te vragen? In dat geval begrijpt een mediator er het nodige op u afkomt. Om alvast iets wat meer duidelijkheid te verschaffen op het gebied van het aanvragen van een echtscheiding kunt u dit artikel raadplegen. Bij vragen of opmerkingen kunt u ten alle tijden contact opnemen met uw mediator.

Begin bij het begin

Indien u een echtscheiding gaat aanvragen zult u een verzoekschrift tot scheiding moeten indienen bij de rechtbank. In dit verzoekschrift heeft u bovendien direct de mogelijkheid om extra voorzieningen aan te vragen. In Nederland dient u tevens rekening te houden met de wettelijke reden die geldt voor een scheiding. U kunt een echtscheiding namelijk aanvragen wanneer uw huwelijk duurzaam ontwricht is. Dit is tevens de enige reden in Nederland die staat voor het ontbinden van een huwelijk.

Het verzoekschrift kan vervolgens eenzijdig of gezamenlijk ingediend worden. Indien u samen het verzoekschrift indient is er sprake van mediation. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding in Eindhoven of een andere stad, zal uw advocaat ervoor zorgen dat uw partner wordt ingelicht tijdens het echtscheidingsproces.

Scheiden met mediator

Voor het aanvragen van een echtscheiding kunt u uitstekend terecht bij een mediator. Er zijn genoeg ervaren mediators welke allen beschikken over jarenlange ervaring. Zij weten zodoende exact welke aanpak het beste is voor uw situatie. Bovendien zijn er verschillende keurmerken en dergelijke waarmee u verzekerd bent van een correcte afhandeling van uw echtscheiding. Op deze manier kunt u zich focussen op het het complexe en emotioneel zware proces van een echtscheiding, en neemt de mediator de alle begeleiding over. 

Behoefte aan meer informatie of andere vragen over het aanvragen van een Echtscheiding? Neem dan gerust contact met op met een mediator. Wanneer u gebruik maakt van een goede mediator, dan is het eerste contactmoment geheel vrijblijvend en zonder kosten.

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2023 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |