Laadpaal aanvragen bij de gemeente? Raadgeving voor ondernemers

Ben je een ondernemer? En wil je een laadpaal aanvragen bij de gemeente? Het hebben van een duurzaam wagenpark staat in deze moderne tijd hoog op de prioriteitenlijst van veel ondernemers. Elektrische auto's worden steeds populairder en de vraag naar laadpalen neemt toe. Als ondernemer wil je natuurlijk graag bijdragen aan een beter milieu en daarnaast ook je medewerkers en klanten de mogelijkheid bieden om hun elektrische auto op te laden. Maar hoe vraag je nou eigenlijk een laadpaal aan bij de gemeente? In deze blog geven wij je vijf tips die je hierbij kunnen helpen.

Oriënteer je goed

Voordat je begint met het aanvragen van een laadpaal bij de gemeente is het belangrijk dat je jezelf goed oriënteert op de mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende soorten laadpalen beschikbaar en de tarieven voor het opladen kunnen verschillen. Daarnaast zijn er ook verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar waarvan je gebruik kunt maken. Door jezelf goed te informeren kun je een weloverwogen keuze maken en eventuele verrassingen voorkomen.

Zoek uit wie verantwoordelijk is

Afhankelijk van de gemeente waarin je gevestigd bent is de verantwoordelijkheid voor het plaatsen van laadpalen verschillend. Soms is het een taak van de gemeente zelf, maar in andere gevallen ligt de verantwoordelijkheid bij bijvoorbeeld een energiemaatschappij. Zorg dat je weet wie verantwoordelijk is en wat hun voorwaarden zijn voor het plaatsen van een laadpaal.

Zorg voor een goede locatie

De locatie van de laadpaal is belangrijk voor het succesvol aanvragen van een laadpaal. Denk goed na over waar deze geplaatst moet worden. Het is bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een plek waar veel verkeer langskomt en waar voldoende ruimte is om de auto's op te laden. Ook moet er wellicht een kabel getrokken worden om de stroomvoorziening aan te leggen. Het is daarom belangrijk om ook de nabijheid van een stroomaansluiting in de overweging mee te nemen.

Verzamel alle benodigde informatie

Bij het aanvragen van een laadpaal zijn er verschillende gegevens nodig. Verzamel alle vereiste informatie en documentatie om de aanvraag goed af te kunnen handelen. Denk hierbij aan de locatie, de soort laadpaal en eventuele subsidieaanvragen. Het is goed om jezelf hierin te laten adviseren, bijvoorbeeld door een installateur of energieleverancier.

Wees duidelijk in je aanvraag

Om je aanvraag zo snel mogelijk af te handelen is het belangrijk om jezelf duidelijk uit te drukken. Zorg dat de aanvraag compleet is met alle vereiste informatie en documentatie. Geef daarnaast ook duidelijk aan waarom je de laadpaal wilt plaatsen en welk doel je hiermee wilt bereiken, bijvoorbeeld een duurzamer wagenpark.

Samenvatting 

Het aanvragen van een laadpaal bij de gemeente is een belangrijke stap richting het verduurzamen van je wagenpark. Door jezelf goed te oriënteren, de verantwoordelijkheid te achterhalen, een goede locatie te kiezen, alle benodigde informatie te verzamelen en een duidelijke aanvraag te doen kan je dit zo succesvol mogelijk laten verlopen. Deze tips zullen je dan ook helpen bij het aanvragen van een laadpaal bij de gemeente.

Bron: orangecharging.com

 

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2024 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |