Neem je loopbaan in eigen handen

Al vanaf je vijfentwintigste levensjaar werk je gemiddeld ongeveer meer dan 30 uur per week. Dat is een hoop tijd die je aan je werk besteed. Hoe kan het dan dat veel van ons niet weten wat we willen van onze loopbaan? Lees onze tips hieronder en neem je loopbaan weer in eigen handen! Weet je niet goed waar je moet beginnen, of start je liever niet in je eentje? Probeer dan eens loopbaancoaching. Loopbaancoaching kan je helpen om een startpunt voor jezelf neer te zetten, om je loopbaan weer in eigen handen te nemen.

Bedenk waar je nu staat in je loopbaan

Ben je tevreden met de baan die je nu hebt? Dat is waarschijnlijk de eerste vraag die jezelf stelt als je gaat nadenken over je loopbaan. Die vraag moet niet alleen gaan over hoeveel lol je hebt in je werk - hoewel we erkennen hoe belangrijk dat is. Vraag jezelf ook af hoeveel ruimte om te groeien je hebt in je huidige werk. Worden je vaardigheden up-to-date gehouden? Leer je nieuwe dingen waarmee je een stap vooruit kan zetten in je carrière? Wat betekent je huidige werk voor je loopbaan en ben je daar tevreden mee? Allemaal vragen om jezelf te stellen om erachter hoeveel en welke wegen er voor je liggen.

Stippel je gewenste carrièrepad uit

Nadat je hebt uitgevogeld hoe je huidige situatie er uit ziet en welke mogelijkheden die situatie biedt, kun je gaan bedenken wat je wil van je loopbaan. Natuurlijk kun je het niet meteen in de praktijk brengen. Schrijf het in plaats daarvan voor jezelf op. Waar wil je staan over twintig of misschien wel dertig jaar? Het kan helemaal geen kwaad om een lange termijn doel te stellen. Weet je wat je wilt, dan kun je er volledig voor gaan. Richt je vervolgens op banen die iets bijdragen aan je lange termijn doel.

Leg jezelf niet vast en oriënteer

Het kan geen kwaad om rond te blijven kijken naar banen, zelfs als je blij bent met je huidige werk. Misschien komt er ineens wel iets op je pad wat je verder in de richting brengt van je doel dan je huidige werk. Gaat het om je loopbaan, dan moet je durven om kansen te grijpen!

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2023 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |