Secretaresse inhuren? Zo vind je een empatische en accurate kandidaat

Secretaresse inhuren? Een goede secretaresse is als het visitekaartje van jullie bedrijf. Ze is representatief, professioneel en kan goed communiceren. Het kan soms lastig zijn om een goede secretaresse te vinden die bij jullie bedrijf past. Er zijn veel verschillende aspecten waar je op moet letten bij het inhuren van een secretaresse. Daarom geven we jullie vijf tips voor als jullie op zoek zijn naar een leuke, representatieve secretaresse.

Kies voor een secretaresse die goed in de organisatie past

Jullie organisatie heeft een bepaalde cultuur . En het is belangrijk dat de secretaresse die jullie kiezen goed in die cultuur past. Ga daarom niet alleen af op de diploma's en ervaring van een secretaresse, maar kijk ook naar haar persoonlijkheid. Heeft ze bijvoorbeeld ervaring met de sector waar jullie in opereren? Wat is haar communicatiestijl en past die bij die van jullie organisatie? Dit zijn belangrijke overwegingen om rekening mee te houden.

Let op representativiteit

Als secretaresse is zij het eerste aanspreekpunt voor klanten en zakenpartners. Het is daarom belangrijk dat ze er representatief uitziet en goed kan communiceren. Kies bij voorkeur een secretaresse die ook in staat is om in meerdere talen te communiceren. Hierdoor kun je een breder scala aan klanten en zakenpartners bedienen.

Bepaal de specifieke taken

Bepaal van tevoren welke specifieke taken jullie secretaresse gaat uitvoeren binnen jullie organisatie. Hierdoor kun je gericht zoeken naar een secretaresse met een goede ervaring en skills. Zo kan het zijn dat jullie op zoek zijn naar een secretaresse die naast administratieve taken ook verantwoordelijk is voor de PR van jullie bedrijf. Of misschien zijn jullie op zoek naar een secretaresse die ervaring heeft met projectmanagement. Definieer deze taken en zoek gericht naar een goede kandidaat.

Kijk naar persoonlijkheid en pro-activiteit

Een secretaresse is vaak een echte duizendpoot en werkt vaak zelfstandig. Daarom is het belangrijk dat ze pro-actief is en meedenkt met de organisatie. Kies daarom voor een secretaresse die niet alleen goed is in het uitvoeren van haar taken, maar ook kritisch durft te zijn en met eigen ideeën en suggesties komt.

Kies voor een transparante communicatie

Zorg dat jullie de communicatielijnen met de secretaresse kort houden en dat er open gecommuniceerd kan worden. Maak vooraf duidelijke afspraken over de taken van de secretaresse en haar rol binnen de organisatie. Zo weet de secretaresse precies wat van haar verwacht wordt en wat ze kan verwachten van de organisatie. Dit voorkomt onduidelijkheden.

Samenvatting 

Een goede secretaresse kan het visitekaartje van jullie bedrijf zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te bepalen wat jullie exact zoeken in een secretaresse en daarbij te kiezen op persoonlijkheid, specifieke taken, representativiteit en pro-activiteit. Door open te communiceren voorkom je onduidelijkheden en kan de secretaresse optimaal functioneren binnen jullie organisatie. Met deze tips hopen we jullie geholpen te hebben bij het kiezen van de juiste secretaresse.

Bron: Actief65+

 

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2024 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |