Vapro kandidaten gezocht? Zo vind je ervaren krachten tegen een acceptabele kosten

Ben jij een recruiter of ben je vanuit je positie als leidinggevende betrokken bij het aanname proces? En zoeken jullie Vapro kandidaten? Als recruiter in de procesindustrie, weet je dat het vinden van gekwalificeerd personeel niet altijd even makkelijk is. Vooral niet als het gaat om het invullen van Vapro-vacatures. Vapro staat voor ‘Vereniging van de Nederlandse Procesindustrie’ en heeft als doel om de belangen van deze industrie te behartigen en het opleidingsniveau van de medewerkers te verbeteren. Maar waar let je op bij het vinden en aannemen van een goede kandidaat? In deze blog geven we je vijf tips die je daarbij kunnen helpen.

Zoek gericht

Voor het invullen van een vapro-vacature is het belangrijk om gericht te zoeken. Gebruik specifieke keywords in de vacaturetekst die aansluiten bij het opleidingsniveau en de gewenste functie-eisen. Zorg daarnaast dat je de sollicitanten goed screent op hun achtergrond. Is het bijvoorbeeld een vapro A of Vapro B-opleiding die hij of zij heeft gevolgd? Dit zijn belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van hun competenties.

Kijk naar industrie-specifieke ervaring

Het is van belang om te kijken naar ervaring binnen specifieke industrieën. In de procesindustrie zijn er veel verschillende branches die allemaal specifieke kennis en vaardigheden vereisen. Een kandidaat die jarenlang in de chemische industrie heeft gewerkt, past bijvoorbeeld niet per se binnen de voedingsmiddelenindustrie. Let daarom op of de kandidaten eerder in vergelijkbare industrieën hebben gewerkt of dat zij in hun opleiding hier al relevante ervaring in hebben opgedaan.

Motivatie en affiniteit

Het is belangrijk dat de kandidaat die je aanneemt ook daadwerkelijk gemotiveerd is om de functie te vervullen. Vraag bijvoorbeeld naar zijn of haar affiniteit met de procesindustrie. Is de kandidaat bijvoorbeeld begonnen in de bouw, maar wil hij of zij de overstap maken naar de procesindustrie? Dan is het van belang dat hij of zij wel een goede motivatie heeft.

Soft skills

Wellicht wat onderschat, maar soft skills zijn minstens zo belangrijk als de harde competenties. Binnen de procesindustrie is er namelijk veel samenwerking nodig. Een sollicitant die alleen maar sollicitatiebrieven heeft geschreven, heeft waarschijnlijk niet dezelfde communicatieve vaardigheden als iemand die in de productieafdeling heeft gewerkt. Let daarom bijvoorbeeld op of de sollicitant in internationale projecten heeft gewerkt of misschien al eerder ervaring heeft opgedaan in leidinggevende posities.

Opleidingsmogelijkheden

Het is tenslotte belangrijk om als werkgever te kijken naar de opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf. De procesindustrie is namelijk een dynamische sector waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zorg er daarom voor dat er mogelijkheden zijn om verder te leren en je medewerkers te ontwikkelen. Dit helpt niet alleen bij het aannemen van een goede kandidaat, maar ook bij het binden van het personeel aan het bedrijf.

Samenvattend

Kortom, het invullen van Vapro-vacatures is niet altijd makkelijk. Gelukkig kun je als recruiter de kans op het vinden van de juiste kandidaat verhogen door gericht te zoeken, te kijken naar industrie-specifieke ervaring, motivatie en affiniteit, soft skills en opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf. Door deze tips te gebruiken, hoef je geen potentiële kandidaat meer over het hoofd te zien.

Bron: Eva Recruitment

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2024 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |