Wil jij met Shopify een succesvolle webshop op de rit zetten?

Ben jij een beginnend ondernemer en wil je graag producten verkopen via een online webshop? Dan is het opzetten van een webshop m.b.v. Shopify wellicht de oplossing voor jou. Shopify is een online platform waarmee je eenvoudig en snel een webshop kunt opzetten. Het enige wat je nodig hebt is een goed idee en een beetje kennis van het platform. In deze blog delen wij vijf tips om succesvol met Shopify aan de slag te gaan.

Zorg voor een overzichtelijke webshop

Een overzichtelijke webshop is van groot belang. Zorg ervoor dat de indeling van de webshop logisch is en dat de bezoeker snel kan vinden wat hij zoekt. Maak gebruik van duidelijke categorieën en voeg zoekfilters toe om het zoeken te vergemakkelijken. Vermijd een overdaad aan informatie en zorg voor een professionele uitstraling. Dit alles draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid en zal het aantal conversies verhogen.

Maak gebruik van SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk om je webshop goed vindbaar te maken voor zoekmachines. Als je webshop niet vindbaar is, is de kans klein dat bezoekers het vinden. Voeg relevante zoekwoorden toe aan je productteksten, zorg voor een goede meta beschrijving en voeg alt-teksten toe aan je afbeeldingen. Maak ook gebruik van Google Analytics en Search Console om je prestaties te analyseren en te verbeteren.

Maak gebruik van social media

Social media is een fantastisch middel om je webshop te promoten en meer traffic naar je website te genereren. Maak gebruik van Instagram, Facebook en/of Pinterest om je producten te tonen en verkeer naar je webshop te leiden. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content plaatst en dat je actief bent op deze platformen. Op deze manier kun je volgers opbouwen en merkherkenning creëren.

Investeer in goede productfoto’s

Een goede productfoto kan het verschil maken tussen een bezoeker die wegklikt en een bezoeker die een aankoop doet. Zorg voor professionele productfoto’s met goede belichting en zorg dat de producten er aantrekkelijk uitzien. Voeg ook verschillende foto’s toe vanuit diverse invalshoeken en mogelijk gebruiksscenario’s.

Kies voor een goede klantenservice en een dito retourbeleid

Een tevreden klant is een terugkerende klant. Biedt daarom een goede klantenservice. Zorg dat je snel reageert op vragen en klachten en sta open voor feedback. Een persoonlijk contact met je klant zorgt vaak voor een goede ervaring en kan leiden tot een positieve review.

Samenvatting 

Een succesvolle webshop met Shopify bouwen vergt tijd en moeite. Zorg voor een overzichtelijke webshop, implementeer goede SEO, promoot je webshop via social media en investeer in goede productfoto’s. Tot slot, vergeet nooit een goede klantenservice te bieden en sta open voor feedback. Met een goede aanpak kun je binnen no-time een succesvolle webshop op de rit zetten.

Bron: baasenbaas.nl

 

Terug naar overzicht

Categoriën

businessissues.nl.nl 2017 2024 | Sitemap | Disclaimer | Privacybeleid |